Køb ølgær og malt til ølbrygning hos JMBryg ApS

Køb ølgær og malt til ølbrygning hos JMBryg ApS

Få hjælp til brygningens forunderlige verden hos JMBryg ApS. Hos JMBryg ApS er der nemlig ikke bare et stort udvalg af produkter og udstyr til hjemmebrygning at finde, men også masser af viden at dele ud af. Læs mere herunder om, hvordan du kommer i gang med bryggeriets mange smagsnuancer.

Få en lækker øl med malt til ølbrygning

Malt til ølbrygning er den mest grundlæggende råvare under brygningsprocessen, og derfor et godt sted at starte på www.jmbryg.dk. Malt til ølbrygning fås i form af basismalt, caramalt eller specialmalt, der er spiret korn, som i de fleste tilfælde kommer fra byg. Når byg transformeres til malt til ølbrygning, ristes og tørres den først, hvilket kan gøres på flere forskellige måder. Øllets smag og farve hænger altid sammen med, hvordan du behandler den malt til ølbrygning du arbejder med. Højere temperaturer giver nemlig mørkere korn og øl, ligesom at smagen bliver kraftigere jo længere du tørrer din malt til ølbrygning. En anden måde, at tilføje smag til sin øl, er ved at bruge en anden type malt til ølbrygning. Specialmalt kan for eksempel tilføjes til din basismalt for smagens skyld, og altså være din måde at gøre din øl helt unik på.

Du kan ikke undvære ølgær i brygningsprocessen

En anden grundlæggende del af ølbrygningsprocessen er brugen af ølgær. Ølgær er med til at omdanne sukkeret til alkohol og derfor en vigtig ingrediens i enhver øl. Det er vigtigt at være opmærksom på, at der findes to typer ølgær, før du går i gang med at brygge. Ølgær kan deles op i overgær og undergær, der begge resulterer i forskellige slags øl. Ølgær i form af overgær, får gæret til at stige op til overfladen, og danne et tykt gærlag på øllets overflade. Ølgær i form af undergær synker i modsætning ned til bunden i løbet af gæringsprocessen. Førstnævnte ølgær resulterer i en søg og fyldig øl, samt en masse aroma. Modsat giver undergær en lys øl med en ren smag, og resulterer i en lys øl de fleste kender verden over. Der er altså flere typer af gær at vælge imellem før man går i gang med at brygge. Fælles for dem, er dog det faktum, at de er opdyrket i laboratorier. De kategoriseres derfor som en renkultur, hvilket betyder, at de giver et ensartet produkt hver gang.

Du kommer derfor godt fra start med din hjemmebryg ved at besøge JMBryg ApS i den fysiske butik eller på www.jmbryg.dk.

Comments are closed.